Als de Retina MacBook Pro ooit stuk gaat heb je een probleem

terwijl de wachttijd voor een Retina MacBook Pro inmiddels oploopt naar 3 tot 4 weken levertijd heeft iFixit inmiddels al een Retina MacBook Pro uit elkaar gehaald. Als je er een koopt bestel dan ook meteen Apple Care want iFixit noemt het “the least repairable laptop” die ze ooit op de pijnbank hebben gehad.

Ons advies als je een Retina Pro wil kopen…. haal hem bij de Dixons want dan krijg je standaard 3 jaar garantie op een Mac en heb je geen Apple Care meer nodig en daarmee bespaar je ook nog eens € 349. Zelf iets repareren aan de nieuwe Retina Pro is vrijwel uitgesloten.

Het enige wat je op termijn zou kunnen vervangen is het SSD flash geheugen maar zelfs dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. iFixit geeft de Retina Pro een reparatie score van 1/10, no go dus.

Net als de iPhone 4/4S en de MacBook Air  is de Retina Pro voorzien van afwijkende Pentalobe schroeven die moeten voorkomen dat een leek de cover op de bodem van de Retina Pro open maakt.

Nieuw zijn ook de twee asymmetrische uitgelijnde ventilatoren die fan noise moeten reduceren tot een minimum. Net als in de MacBook Air zit het RAM geheugen vast gesoldeerd op het moederbord. Hou hier bij aankoop dus rekening mee.

De lithium-polymeer batterij zit vast gelijmd in de behuizing en als je die gaat vervangen is de kans zeer groot dat je de kabel van het trackpad kapot trekt.