Upgrade het SSD flash geheugen van je MacBook Air

De Taiwanese firma Photofast heeft iets slims bedacht voor de nieuwe MacBook Air. Ze gaan geheugen modules verkopen waarmee je het bestaande SSD flash geheugen kan vervangen. Voor het geheugen wat je vervangt is er ook een optionele USB adapter verkrijgbaar zodat je het oude geheugen kan hergebruiken als supersnelle flash USB stick.

De module van 256GB SSD flash geheugen is sneller dan het originele SSD flash geheugen in de MacBook Air met een snelheid van maximaal 160 MB/s. De geheugen moules van Photofast hebben een snelheid van 250 MB/s waardoor je na de upgrade ook nog eens een snelheidswinst van 30% haalt.

De nieuwe MacBook Air maakt gebruik van SSD flash geheugen in plaats van een harddisk. Photofast gaat modules leveren van 64GB / 128GB / 256GB SSD als upgrade. De prijzen voor het geheugen en de (optionele) SSD geheugen stick zijn nog niet bekend gemaakt.

Het standaard 2 GB werkgeheugen van de MacBook Air is op dit moment nog niet te upgraden. Bij aanschaf van de nieuwe MacBook Air is het verstandig om daar rekening mee te houden. Voor € 90 extra krijg je 4GB geheugen in plaats van de standaard 2GB.

Bron: Engadget