Toch SSD upgrade kits te koop voor MacBook Air

Leverancier van Apple accessoires Photofast wilde vorig jaar in oktober geheugen modules verkopen voor de nieuwe MacBook Air maar dat mocht niet van Apple. Waarom is niet helemaal duidelijk maar Apple dreigde het MFi (Made For iPod/iPad/iPhone) certificaat van de fabrikant in te trekken als Photofast de modules zou gaan verkopen. Omdat de verkoop van accessoires meer opbrengt dan een container met SSD flash modules voor de MacBook Air staakte Photofast de verkoop.

Other World Computing heeft kennelijk geen nauwe banden met Apple en verkoopt sinds kort SSD upgrade kits voor de laatste generatie MacBook Air. De Mercury Aura Pro Express kits zijn te koop als 180 GB, 240 GB, en 360 GB upgrade modules. Ze zijn niet alleen groter qua opslag dan de standaard SSD drives van Apple maar ook nog eens 22% sneller dankzij de Sandforce controller.

Goedkoop zijn de SSD drives niet want voor een 180 GB SSD betaal je $499.99, 240 GB kost $579.99 en voor 360 GB moet je maar liefst $1,179.99 betalen. Het doet even pijn in je portemonnee maar dan heb je ook leessnelheden van 285MB/s en een schrijfsnelheid van 275MB/s. Daarbij worden de SSD’s van OWD na verloop niet trager, terwijl andere SSD’s dat wel worden na verloop van tijd.

De verwachting is dat Apple in het voorjaar de volgende generatie MacBook (Pro) ook gaat voorzien van SSD flash modules.

Bron: Cult of Mac