SSD flash modules voor de MacBook Air mogen niet verkocht worden

Zoals we in oktober al schreven heeft de Taiwanese firma Photofast iets slims bedacht voor de nieuwe MacBook Air. Het idee was om geheugen modules te verkopen waarmee je het bestaande SSD flash geheugen van een MacBook Air kan vervangen. Voor het geheugen wat je vervangt is er ook een optionele USB adapter verkrijgbaar zodat je het oude geheugen kan hergebruiken als supersnelle flash USB stick.

Voordeel is dat de Photofast module van 256GB SSD flash geheugen sneller is dan het originele SSD flash geheugen van de MacBook Air met een snelheid van maximaal 160 MB/s. De geheugen modules van Photofast hebben een snelheid van 250 MB/s waardoor je na de upgrade ook nog eens een snelheidswinst van 30% haalt.

Probleem is alleen dat Apple inmiddels Photofast heeft verzocht om de productie van de geheugen modules te staken. Waarom is niet helemaal duidelijk maar Photofast maakt ook officiële Apple-accessoires en heeft waarschijnlijk eieren voor haar geld gekozen omdat de verkoop van de accessoires meer opbrengen dan een container met SSD flash modules voor de MacBook Air.