Productie van 400.000 Sandy Bridge MacBook Airs is begonnen

Apple heeft opdracht gegeven voor de productie van 400,000 MacBook Airs die voorzien zijn van een Sandy Bridge processor. Er zijn (209.000) 11.6 en (208.000) 13.3-inch MacBook Airs besteld. Iets meer 11.6 MacBook Airs omdat die meer in trek zijn vanwege de prijs van slechts €999 Van de huidige MacBook Air worden deze maand nog 80,000 stuks gemaakt maar als je nog even geduld hebt koop je volgende maand voor hetzelfde geld een snellere MacBook Air voor (vermoedelijk) hetzelfde geld.

Phil Schiller vergeleek de MacBook Air deze week nog met een sport auto: hij is prachtig, hij is dun, licht en de PC industrie wil hem kopiëren.

De nieuwe MacBook Air krijgt een ULV (ultra low voltage) Sandy Bridge i5 of i7 processor van Intel aan boord plus een Thunderbolt poort. De processor verhoogt niet alleen de kloksnelheid van de huidige processor van 1.4-1.6GHz naar 1.7-1.8GHz maar het energie gebruik blijft hetzelfde. De Sandy Bridge ULV processor zorgt voor een aanzienlijke snelheidswinst ten opzichte van de huidige Core 2 Duo processor. De ULV Sandy Bridge processors kunnen via een turbo mode een kloksnelheid van 2.7-2.9GHz halen en gebruiken slechts 17 watt.

Onlangs bleek ook dat Apple aan het testen is met een MacBook Air prototype die voorzien is van een A5 processor. De A5 chip zit al in de iPad 2  en zal ook in de volgende generatie iPhone zitten. Voordeel van de A5 processor in de MacBook Air is vooral dat hij nauwelijks energie verbruikt, volgens de bron zijn de prestaties beter dan verwacht maar het is onduidelijk of de MacBook Air op Mac OS X Lion draait of op iOS 5.