Nieuwe MacBook Air mogelijk al over een week te koop

Het ligt voor de hand dat Apple in oktober of november de jaarlijkse MacBook (updates) gaat lanceren maar er is één update waar veel mensen al veel langer op wachten: de nieuwe MacBook Air. Volgens geruchten krijgt de Air een 11.6 inch beeldscherm en het lijkt erop dat de voorraad met oude MacBook Air’s zo goed als uitverkocht is. In de VS is de low-end 1.83GHz MacBook Air al bijna niet meer te koop en de high-end 2.13GHz MacBook Air is nog mondjesmaat verkrijgbaar.

Grote Apple dealers in de VS hebben te horen gekregen dat Apple op zijn vroegst tussen 12 en 16 oktober weer de MacBook Air kan leveren. Dat is een indicatie dat Apple met een nieuwe MacBook Air op de markt komt, want normaal duurt het nooit meer dan een paar dagen voordat er weer MacBook Air’s beschikbaar zijn.

Voor iedereen die een MacBook Air op zijn of haar verlanglijstje heeft staan dus nog heel even geduld. Volgens geruchten is het, het wachten waard want de nieuwe MacBook Air is niet alleen dunner en lichter maar krijgt ook een zuinige en snellere Intel Core i-serie processor die ervoor zal zorgen dat de accu veel langer meegaat dan de huidige modellen. De unibody behuizing zou gemaakt zijn van carbon fiber waardoor de MacBook Air nu superlicht is. Tenminste als de geruchten kloppen want het zou ook kunnen dat Apple stopt met de productie van de MacBook Air….

Bron: AppleInsider