Nieuwe MacBook Air met 11.6 inch display?

Er zijn al enige tijd geruchten over een nieuwe MacBook Air en dat is op zich niet zo vreemd want de laatste update van de MacBook Air verscheen inmiddels meer dan een jaar geleden. Die update in juni 2009 was trouwens geen noemenswaardige want de Intel Core 2 Duo processor van de Air kreeg slechts een snelheids upgrade van 1.86 GHz naar 2.13 GHz en een betere NVIDIA GeForce 9400M videokaart. De prijs van de MacBook Air zakte ook en sindsdien bleef het stil in Cupertino.

De verwachting was dat Apple in juni een nieuwe MacBook Air zou gaan lanceren maar door de komst van de iPad lijkt dat nu verschoven te zijn naar augustus of september. Volgens Digitimes krijgt de nieuwe MacBook Air een 11.6-inch display en een Intel Core i-serie processor aan boord die zeer weinig energie verbruikt. De nieuwe MacBook Air zal nog dunner en lichter zijn dan zijn voorganger en is vooral bedoelt voor de huidige MacBook Air gebruikers.

Net als de huidige MacBook Air zullen er niet veel van verkocht worden omdat de Air vooral voor (zakelijke) mobiele gebruikers geschikt is. De verwachting is dat er dit jaar nog zo’n 400.000 MacBook Airs verkocht zullen worden.

Wij zijn ook benieuwd of er nu ook een 3G functionaliteit in de MacBook Air zal zitten en een accu die langer meegaat dan de huidige 3 uur, terwijl Apple opgeeft dat je er 5 uur mee kan werken. Ook het opladen van de accu van de MacBook Air blijft nog steeds een drama het duurt bij ons een 8-urige werkdag om de accu volledig op te laden.

Bron: 9to5Mac