MacBook Air voorraad droogt langzaam op

Zoals we eerder al schreven komt er in juni of juli waarschijnlijk een update van de MacBook Air. Het lijkt er op dat Apple de vooraad MacBook Airs in de Verenigde Staten laat opdrogen want de voorraad neemt af en ze worden inmiddels al met korting aangeboden.

De nieuwe MacBook Air krijgt vermoedelijk een ULV (ultra low voltage) Sandy Bridge i5 of i7 processor van Intel aan boord plus een Thunderbolt poort. De processor verhoogt niet alleen de kloksnelheid van de huidige processor van 1.4-1.6GHz naar 1.7-1.8GHz maar het energie gebruik blijft hetzelfde. De Sandy Bridge ULV processor zorgt voor een aanzienlijke snelheidswinst ten opzichte van de huidige Core 2 Duo processor. De ULV Sandy Bridge processors kunnen via een turbo mode een kloksnelheid van 2.7-2.9GHz halen en gebruiken slechts 17 watt.

Onlangs bleek ook dat Apple aan het testen is met een MacBook Air prototype die voorzien is van een A5 processor. De A5 chip zit al in de iPad 2  en zal ook in de volgende generatie iPhone zitten. Voordeel van de A5 processor in de MacBook Air is vooral dat hij nauwelijks energie verbruikt, volgens de bron zijn de prestaties beter dan verwacht maar het is onduidelijk of de MacBook Air op Mac OS X Lion draait of op iOS 5.

PC-fabrikanten gaan op korte termijn ook soortgelijke ultradunne notebooks lanceren met een ultra compact Android besturingssysteem wat weinig energie verbruikt.

Apple verkoopt op dit moment refurbished MacBook Airs vanaf $829 via de website en Best Buy verkoopt ze vanaf $938.