MacBook Air heeft nog steeds problemen met video weergave via Mini DisplayPort

Vla na de release van de nieuwe MacBook Air waren er klachten over het display die Apple min of meer heeft opgelost via een EFI firmware update en met een Mac OS X 10.6.5 software update. Veel klachten zijn daarmee verholpen tenzij je een MacBook Air aansluit op een externe monitor.

Op het Apple discussie forum zijn er inmiddels 10 pagina’s van klagende mensen die problemen hebben met het aansluiten van een MacBook Air aan een externe monitor. Gebruikers zijn inmiddels al maanden bezig met het zoeken naar de oorzaak en Apple is inmiddels begonnen met het vervangen van het logic board van enkele MacBook Airs, een teken dat ze de oorzaak zelf ook nog niet hebben kunnen vinden.

Een MacBook Air gebruiker denkt de oorzaak te hebben gevonden en het ligt volgens hem aan het externe video signaal van de MacBook Airs. Dat is erg slecht en sommige externe displays (Samsung, Apple, en NEC) corrigeren dat signaal zodat je een goede weergave krijgt van het video signaal maar andere displays doen niets met een slecht signaal (Eizo en Fujitsu) en dat veroorzaakt de problemen. Het lijkt er dus op dat Apple een goed video signaal uit de MacBook Air moet zien te toveren via een nieuwe firmware update.

Als je een MacBook Air gebruikt met een externe monitor die een slecht of zwak video signaal niet compenseert heb je dus voorlopig een probleem. Het probleem is er nu al 4 maanden, sinds de release van de MacBook Air. Wij gokken er op dat Apple gaat zeggen dat het aan de monitor ligt omdat het met een Apple display wel goed werkt.

Via de Mini DisplayPort kan je een externe monitor aansluiten op een MacBook Air. Je hebt dan twee beeldschermen met een synchrone weergave van je desktop met een resolutie van 2560 x 1600 pixels op het externe beeldscherm.

Bron: Cult of Mac