Installeer Chromium OS op je “oude” MacBook Air

Hexxeh, een Engelse software ontwikkelaar heeft een goede reputatie als ontwikkelaar voor het Chromium OS, een open source project met als doelstelling om een operating system te bouwen wat snel, simpel en vooral veilig is. Vooral interessant voor diegene die veel op het web zit. Hexxeh heeft Chromium OS for MacBook Air vrijgegeven nadat hij wat hulp kreeg van zijn fans bij de aankoop van een MacBook Air. Alles schijnt te werken behalve de Bluetooth functie. Niet omdat Hexxeh daar geen goede patch voor wist te ontwikkelen maar omdat Chromium OS geen ondersteuning heeft voor Bluetooth. Het opstarten duurt 22 seconden maar dat komt door Apple’s EFI implementatie. De gebruiksduur op een volle accu schijnt ook beter te zijn dan OS X maar exacte gegevens met tijden ontbreken op dit moment nog.

Hexxen heeft Chromium OS getest op een 11 inch MacBook Air en de installatie moet geen problemen geven op een 13 inch MacBook Air. Er is alleen een groot minpunt: Apple’s BIOS emulatie implementatie heeft op de nieuwe MacBook Air’s geen support om op te starten van een USB stick. Daarom moet je Chromium OS naar de SSD van je MacBook Air kopiëren en alle bestaande data wissen (formateren).

Hoe dat moet kan je hier lezen.

Hexxeh heeft het eerder voor elkaar gekregen om  Chrome OS op een iPad te laten werken. Het ChromiumOS van Hexxeh was eerder te zien op netbooks en desktops. Het is een aagepaste versie van Googles eigen Chrome OS.

Via: 9to5Google.com