iFixit toont de ingewanden van de 13 inch MacBook Air

iFixit heeft een een nieuwe 13 inch MacBook Air uit elkaar gehaald en trof een naast nieuwe onderdelen voor een verlicht toetsenbord ook andere wetenswaardigheden aan. De SSD’s zitten niet vast gesoldeerd aan het moederbord zodat je de solid-state-drives in de nieuwe MacBook Airs kan verwijderen en eventueel later kan upgraden voor een sneller en groter exemplaar. Hou er wel rekening mee dat ze op dit moment onbetaalbaar zijn en je bij aankoop van een MacBook Air niet moet gaan bezuinigen op de grootte van de SSD.

 

Het RAM geheugen zit net als de oude MacBook Airs nog steeds vast gesoldeerd op het moederbord en is niet te vervangen. Hou daar bij aankoop dus rekening mee. Meer (4GB) is altijd beter. Alleen de goedkoopste 64GB MacBook Air heeft standaard 2GB aan boord.

Nieuw is ook de Intel Core i5 Processor met geïntegreerde Intel HD 3000 videokaart.

De accu’s in de Air hebben een nieuw typenummer maar exacte gegevens over de gebruiksduur zijn op dit moment nog niet bekend. Het viel iFixit ook op dat de MacBook Air geen Facetime HD camera aan boord heeft maar die past waarschijnlijk niet in de ultradunne behuizing. De foto’s van de ingewanden van de 13 inch MacBook Air kan je zien op de website van iFixit.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=o_o6Opm4mXo’]