De nieuwe MacBook Air heeft last van Kernel Panics

Sommige nieuwe MacBook Airs hebben last van Kernel Panics en er zijn meldingen van een knipperend beeldscherm. De oorzaak zou een probleem in het Logic Board kunnen zijn of de video kaart.

Videokaart?

Op YouTube is een video te zien van een BTO 11,6 inch, 1.6GHz, 4GB RAM, 128GB SSD MacBook Air met een knipperend display. Het probleem is ontstaan tijdens het browsen op het web en iTunes was geopend op de achtergrond. Een herstart van de Air hielp uiteindelijk om het probleem te verhelpen. Bij de maker van de onderstaande video was het probleem eenmalig en hij heeft sindsdien geen last meer van het probleem.

Op het Apple discussie forum staan ook enkele meldingen van het probleem met omschrijvingen als

“ik zie allemaal vreemde strepen op mijn scherm”

Opmerkelijk is wel dat het op dit moment het meest gelezen onderwerp is op het forum met 6,291 views.

Kernel Panics

andere gebruikers van de nieuwe MacBook Air hebben last van een crash van het systeem (Kernel Panics), soms in combinatie met vreemde strepen op het beeldschermscherm.

Twee redacteuren van Cult of Mac hebben ook last van kernel panics op hun nieuwe Macbook Airs. Een 13 inch MacBook Air had 2 kernel panics binnen vier dagen en op een 11,6 inch MacBook Air kwam het één keer voor. Kernel panics op een Mac zijn vrij zeldzaam en op nieuwe Macs zouden ze natuurlijk niet voor mogen komen. De kernel panics ontstaan als de MacBook Air uit de sluimerstand wordt gehaald.

Op de redactie van Cult of Mac is er één 13 inch MacBook Air die naast kernel panics ook last had van het video probleem. Na een herstart was het probleem verholpen.

Een dag na de release van de MacBook Air verscheen er al een software update die problemen moet verhelpen met het afspelen van trailers in iMovie en een probleem dat de MacBook Air niet meer uit de sleep mode (sluimerstand) komt na het aansluiten van een extern display.

Wij hebben geen problemen met onze MacBook Air en het is onduidelijk hoeveel MacBook Air gebruikers er last van hebben. Onze review over de 11 inch MacBook Air kan je hier lezen zonder strepen….