De ingewanden van de nieuwe 11.6 inch MacBook Air

De ontmanteling van de nieuwe 11.6 inch MacBook Air door iFixit staat inmiddels online. Gisteren liet Steve Jobs tijdens zijn keynote al zien dat de meeste ruimte in de MacBook Air wordt ingenomen door de zes lithium polymeer accu’s. Veel ruimte voor andere hardware is niet meer nodig omdat er technologie van de iPad is gebruikt in de nieuwe MacBook Air. Afgelopen weekend dook er al een foto op van de interne componenten van de MacBook Air die iets afwijkt van de uiteindelijke versie. In het prototype zaten 4 grote accu’s.

Het flash geheugen van de MacBook Air lijkt eenvoudig te vervangen, de onboard 64GB flash opslag is eenvoudig los te koppelen van het logic board. Probleem is alleen dat het custom made geheugen is dat speciaal gemaakt is voor Apple.

Het 64GB onboard geheugen is gemaakt van vier 16GB flash geheugen chips en een solid state drive controller van Toshiba en een Micron OKA17 D9HSJ.

De koeling van de nieuwe MacBook Air werkt via een kleine ventilator. Veel warmte zal de MacBook Air niet produceren omdat Apple de harddisk vervangen heeft voor het snellere flash geheugen zonder bewegende onderdelen.

Het logic board met de koele Intel Core 2 Duo 1.4 GHz processor (rood), De NVIDIA GeForce 320M video kaart (oranje) en het 2GB standaard RAm geheugen (geel).

De volledige ontmanteling van de 11.6 inch MacBook Air is te zien op de website van iFixit.