Apple heeft patent op het design van de MacBook Air

Apple heeft een patent verworven op het ontwerp van de MacBook Air. Het patent met nummer D654.072 beschrijft de eerste generatie MacBook Air uit 2008 en Steve Jobs en Jonathan Ive worden genoemd als uitvinders. Op dit moment maken veel PC fabrikanten massaal de zogenaamde ultrabooks die qua vormgeving en design veel op de MacBook Air van Apple lijken. Samsung heeft met het deels kopiëren van de iPhone en de iPad al enige ervaring en Apple heeft met het patent op het design weer wat te doen in de rechtszaal de komende tijd.

Ultrabook fabrikanten storten zich op dit moment massaal op de productie van MacBook Air imitaties. Het is niet duidelijk of Apple het verworven patent ook gaat gebruiken tijdens rechtszaken maar we zagen onlangs wel veel MacBook Air imitaties die daar voor in aanmerking komen. Onlangs verscheen er een gerucht dat Apple fabrikant Pegatron heeft gedwongen om de productie van de Asus Zenbook te staken. Dit omdat de ultrabook te veel lijkt op de MacBook Air van Apple.

Apple sleept fabrikanten die producten van Apple imiteren steeds vaker voor de rechter. Het is onduidelijk of nu ook de ultrabook fabrikanten aan de beurt zijn. Naast het patent op de MacBook Air heeft Apple sinds gisteren ook een patent op het design van de MacBook Pro in handen.