11.6 inch MacBook Air maakt op 20 oktober zijn debut

Apple gaat aanstaande woensdag op het Apple Event “Back to the Mac” een geheel nieuwe MacBook Air introduceren. Het is een geheel nieuw ontwerp met een 11.6 inch beeldscherm. De eerste MacBook Air’s zijn vorige week al van de productieband gerold in de Taiwanese fabriek.

In de nieuwe MacBook Air zit ook geen hard-disk drive (HDD) of solid state drive (SSD) maar een “soort SSD kaart.” Vergelijkbaar met het flash geheugen wat we terug vinden in de iPods, iPhones en iPads. Voordeel is dat het geheugen goedkoper is en dat Apple daardoor de MacBook Air tegen een “revolutionaire” prijs op de markt kan brengen. Voordeel van het flash geheugen is ook dat de nieuwe MacBook Air veel sneller kan opstarten en mogelijk een “instant-on” optie krijgt net als de iPhone en de iPad.

Qua vormgeving zou de MacBook Air ook minder ronde hoeken hebben dan zijn voorganger, kleiner en iets meer wigvormig van de zijkant gezien. Volgens geruchten gaat de nieuwe MacBook Air 1.22 kilogram wegen dit door gebruik te maken van een carbon fiber unibody design. Of dat ook echt zo is weten we woensdag. Onlangs bleek al dat de huidige MacBook Air al bijna niet meer te koop is in de VS, een teken dat de nieuwe MacBook Air in aantocht is.

In januari 2008 introduceerde Steve Jobs de dunste notebook ter wereld die mede door zijn prijs en gewicht vooral geliefd is bij zakelijke gebruikers.

Bron: Appleinsider