Mac App Store is voor software ontwikkelaars nog geen goudmijn

Tijdens de keynote op de Worldwide Developers conferentie liet Phil Schiller weten dat Apple’s pas geopende Mac App Store met applicaties voor je Mac een succes is. Binnen zes maanden is het een top distributiekanaal geworden voor software en Schiller noemde het de nummer 1 PC software winkel waar de meeste PC software verkocht wordt. Hoeveel dat is heeft Apple niet bekend gemaakt maar software ontwikkelaar Martin Schultz geeft een aardig kijkje in zijn verkoopcijfers.

Schultz verkoopt via de Mac App Store de Hard Rock Racing app. De nummer 3 van de beste verkochte betaalde games in de Amerikaanse Mac App Store en nummer 14 in de lijst van best verkocht applicaties. Die notering haalde hij toen Apple zijn game in de sectie “New and Noteworthy” van de Mac App Store onder de aandacht bracht. Gratis reclame op de voorpagina van de Mac App Store was goed voor een stijging van de aantal verkopen tot 743 per dag.

Toen hij het aantal van 743 verkochte apps behaalde verdiende Schultz $2,500 en daar was de App belasting (30%) van Apple al vanaf gehaald. Dat lijkt veel maar als je het vergelijkt met een goed verkopende app in de iOS App Store dan is het peanuts. John Casasanta software ontwikkelaar van de populaire Camera+ applicatie haalt makkelijk 8,000-12,000 downloads per dag. Zijn App staat ook op nummer 14 van de best verkocht apps maar is wel een stuk goedkoper. Het probleem van de Mac App Store is dat de software die je voor je Mac koopt nogal prijzig is.

In de onderstaande grafiek zie je dat Schultz op de dag van de lancering zijn game 30 maal heeft verkocht. Daarna zakt het iets in maar op het moment dat Apple zijn app in het zonnetje zet van de Mac App Store schiet het aantal verkopen omhoog.

Bron: MacRumors