Beveiliging van sommige apps in de Mac App Store nog niet helemaal op orde

Als je een applicatie koopt via de Mac App Store kan je die met je iTunes-account nogmaals downloaden en installeren op een andere Mac. Zo kan je al je huisgenoten voorzien van os x applicaties via één iTunes-account.

Sommige Apps kan je ook gewoon via e-mail naar iemand anders sturen die vervolgens de app gewoon kan gebruiken zonder gebruik te maken van je iTunes-account. Door de komst van de Mac App Store heb je geen wachtwoorden of serienummers meer nodig en is het dus kinderlijk eenvoudig om applicaties te distribueren aan derden. Dat ligt niet aan Apple maar aan de ontwikkelaars van de software.

De populaire applicatie Angry Birds is wel voorzien van een beveiliging. Om gebruik te maken van de applicatie moet je eerst inloggen in het iTunes account waarmee je de applicatie gekocht hebt. Alle software ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Tijdens het ontwikkelen van de software hoeven ze alleen maar de optie “App Store receipt validation” aan te klikken om de beveiliging te activeren.