Winnaar van iTunes Gift Card van 10.000 dollar hangt op en dacht dat het een grap was

Apple had de afgelopen week een actie waarmee je een iTunes Gift Card kon winnen van 10.000 dollar. Het enige wat je daarvoor moest doen was de 10-miljardste applicatie downloaden in de App Store. Apple belde vanmiddag met de winnaar, Gail Davis uit het Engelse Kent, maar ze dacht dat het ging om telefonische colportage of een grap en hing meteen de telefoon op.

“I thought it was a prank call, I said, ‘Thank you very much, I’m not interested’ and I hung up.”

Davis was zelf niet de winnaar maar een van haar dochters die in het bezit zijn van een iPod touch hebben de 10-miljardste applicatie gedownload in de App Store, de gratis applicatie Paper Glider.

De meisjes waren geschokt dat hun moeder had opgehangen en vertelden over de actie van Apple waarmee een iTunes Gift Card van €10.000 te winnen was. De moeder belde terug naar Apple maar de telefoniste van Apple wist niet goed wat ze moest doen. Ondertussen besefte de moeder dat het inderdaad wel eens om een echt telefoontje zou kunnen gaan en niet om een poging om iets te verkopen. Een medewerker van Apple waagde na enkele uren nogmaals een poging en inmiddels zijn de dochters aan het plannen welke apps ze allemaal gaan downloaden via de App Store op kosten van Apple. De ouders van de kinderen zijn zelf nog niet in het bezit van iDevices. De moeder wilde er nog wel aan toevoegen dat als Steve Jobs zelf had gebeld ze helemaal had gedacht dat het om een grap zou gaan.

“If it had been Steve Jobs I definitely would have thought it was a wind up.”