GoGear Connect de iPod touch killer van Philips

In de catogorie kansloos 2.0 de GoGear Connect van Philips. Een MP3 en video speler met 3.2 inch lcd-touchscreen van 480 x 320 pixels, Android 2.1 besturingssysteem, WiFi en toegang tot de Android Market met inmiddels 100.000 apps. De Philips GoGear Connect heeft Google Mobile aan boord voor internet toegang en maakt gebruik van de FullSound technologie voor een betere geluidservaring.

De GoGear Connect heeft een ingebouwde 2 megapixel camera om foto’s en video te maken. De video resolutie van de GoGear Connect is VGA kwaliteit. De iPod touch kan “720p” HD video opnemen al moet je dat wel een beetje met een korreltje zout nemen. De camera van de touch heeft een resolutie van 960 x 720 wat daarna geschaald wordt naar 1280 x 720. Echt 720p kan je het dus niet noemen maar het is wel beter dan de VGA kwaliteit van de GoGear Connect van Philips.

Het geheugen van de GoGear Connect kan je uitbreiden met Micro SD geheugen kaartjes tot maximaal 32GB, je kan tot maximaal 5 uur video kijken, 25 uur muziek luisteren, gebruik maken van de GPS en er zit een kompas en bluetooth in de GoGear Connect.

De GoGear Connect met 16GB geheugen is vanaf eind oktober te koop voor € 249 euro. De iPod touch met retina display, facetime en 8GB opslag kost € 229 Een iPod touch killer gaat het niet worden maar het is wel dapper van Philips dat ze de strijd aangaan met Apple.