Gaat de nieuwe iPod touch met camera de Flip killen?

Vanmorgen is er op de Franse website HardMac een afbeelding verschenen van een fabrikant die hoesjes maakt voor de iPod touch. De bron is volgens de website betrouwbaar omdat die vorig jaar ook voorspelde dat de iPod nano een camera zou krijgen.

Dat de iPod touch een camera krijgt bleek vorig jaar al via geruchten. Apple wilde in de huidige iPod touch ook een camera inbouwen maar moest dat vanwege productie problemen op het laatste moment uitstellen. Hoeveel megapixels de camera krijgt is onduidelijk maar de verwachting is dat de volgende generatie iPod touch een 3-megapixel camera krijgt. Daarbij ligt het voor de hand dat de iPod touch ook video kan opnemen en dat de iMovie for iPhone applicatie ook zal werken op de touch.

Apple wil graag het marktsegment van de Flip camera’s en de Sony Bloggie terug winnen. Tijdens de keynote van de iPod nano verwees Jobs al naar de Flip video camera. Dat was toen en beetje voorbarig maar dit jaar is de kans groot dat Apple het marktsegment kan gaan terugwinnen met de nieuwe iPod touch.

In de onderstaande afbeelding is te zien dat er naast de camera ook een uitsparing zit voor een LED flitser. Apple gaat waarschijnlijk eind deze maand of begin september nieuwe iPods lanceren via een music event.

Bron: HardMac