Zuinig rijden met gratis ANWB iPhone app

De ANWB heeft vandaag een gratis iPhone-applicatie gelanceerd waarmee je zuiniger kan rijden. Doel van de applicatie is om inzicht te krijgen in het brandstofverbruik en op die manier zuiniger te gaan rijden. Dat bespaart niet alleen geld maar is ook beter voor het milieu.

De applicatie lijkt een beetje op een energiemeter voor de auto. Je krijgt in de loop van het jaar inzicht in het verbruik en daarvoor moet je bij elke tankbeurt gegevens invoeren over de kilometerstand, het aantal getankte liters, de soort brandstof en de literprijs.

Als je op vakantie gaat met een caravan achter je auto dan beïnvloed dat de meting. Die bijzondere omstandigheden zijn ook via de applicatie in te voeren. Zelfs aan winterbanden is gedacht.

Na enkele tankbeurten kan de gebruiker door middel van grafiekjes zien hoe zuinig de opeenvolgende tankbeurten geweest zijn, zowel qua liters als qua geld. De app bevat bovendien een zelftest om in tien tankbeurten ‘Het Nieuwe Rijden’ onder de knie te krijgen.

Voor mensen die graag zo goedkoop mogelijk tanken bevat de app een overzicht van de dichtstbijzijnde tankstations waar ANWB-leden korting kunnen krijgen bij het tanken.

Tenslotte biedt de app de mogelijkheid om de eigen prestaties naar kennissen te mailen of te twitteren.

Zuinig rijden is gratis verkrijgbaar in de App Store

Bron: Persbericht ANWB