Zoek mijn iPhone functie van iOS 7 brengt “kill switch” en maakt gestolen iPhone of iPad onbruikbaar voor boefjes

Apple heeft in iOS 7 de Zoek mijn iPhone functie aangepast met nieuwe functies. Zo is het mogelijk om op afstand je iPhone alsnog te voorzien van een toegangscode als je hem bent verloren. Via iCloud.com kan je de vinder of dief van je iPhone ook een bericht sturen met het verzoek om jouw te bellen. Als je geen reactie krijgt is het mogelijk om je iPhone op afstand te wissen en te voorzien van een “kill switch.”

Dit is gedaan na een dringend verzoek van de officier van Justitie van San Francisco en na klachten van o.a. burgemeester Bloomberg van New York. Na het wissen is de iPhone alleen door de rechtmatige eigenaar via het Apple ID en het wachtwoord opnieuw te activeren. Zelfs als de vinder of dief van de iPhone je iPhone wist en opnieuw voorziet van het iOS besturingssysteem is het toestel alleen te activeren met het Apple ID en wachtwoord van de rechtmatige eigenaar.

vergrendel

Apple producten zoals de iPhone erg in trek zijn bij boefjes. Door de diefstal van Apple producten in New York steeg de criminaliteit in 2012 met 3.3%. Als je de ontvreemde Apple producten in New York zou wegstrepen dan zou er ten opzichte van 2011 zelfs minder criminaliteit zijn geweest in New York.

Zakkenrollers in Amsterdam hebben in 2012 ook flink toegeslagen. Vooral de iPhone 5 is erg in trek bij de boefjes en ten opzichte van 2011 was er vorig jaar in Amsterdam een stijging van 30 procent van het aantal aangiftes. In 2012 steeg het aantal aangiftes van zakkenrollerij van 6.635 naar 8.607, ruim 5.300 van die aangiftes waren iPhones.

Zoals we eerder schreven is het verstandig om de gratis Find My iPhone applicatie te installeren en te activeren op je iPhone, iPad of Mac. Daarmee vergroot je niet alleen de kans om je iDevice of Mac weer terug te krijgen of de locatie van de boefjes op te sporen maar kan je ook de content van je iPhone, iPad of Mac op afstand wissen. Dankzij de “kill switch” in iOS7 kunnen gestolen iPhones op afstand onbruikbaar worden gemaakt en zijn ze een stuk minder interessant geworden om te stelen.