Lancering zesde generatie iPhone en iPad mini op 12 september

We onderbreken de komkommerperiode even voor een aardig bericht van iMore. De website heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de introductie van de zesde generatie iPhone en de iPad mini op woensdag 12 september zal plaatsvinden tijdens een Special Event. 9 dagen later, op vrijdag 21 september is de nieuwe iPhone in de Verenigde Staten te koop. Of dat ook in Nederland het geval is, is nog niet duidelijk.

Ook Jim Dalrymple van The Loop, de enige echte “Apple Insider” kan inmiddels de datum van het Special Event op 12 september bevestigen.

Volgens Rene Ritchie van iMore gaat Apple tijdens het Special Event op 12 september ook een nieuwe iPod nano introduceren. MobileMac wist overigens als eerste te melden dat Apple op den duur de iPod touch gaat vervangen voor een multifunctionele 7 inch iPad. Wanneer Apple start met de verkoop van de kleinere 7.85 inch iPad is ook nog niet duidelijk.

Vandaag doken ook de eerste goede spyfoto’s op van (prototype) onderdelen van de zesde generatie iPhone via iLab Factory en een video. Op de foto’s en video zien we mogelijk de zesde generatie iPhone met een groter 4 inch display. Op 12 september weten we of de onderstaande afbeeldingen juist zijn.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=AyOqeDfJueM’]