Zappen door het nieuws met Google Fast Flip

De Amerikaanse internetgigant Google heeft iets nieuws bedacht: Fast Flip Uitgevers van kranten gaan hier niet blij van worden maar voor nieuws consumenten is het een prachtige vinding. Het is een online applicatie waarmee je razendsnel door nieuws berichten en berichten uit tijdschriften kan bladeren. Volgens Google kan je Fast Flip het beste vergelijken met het bladeren door een tijdschrift. Zowel op een PC als op een iPhone werkt Fast Flip fantastisch.

Via fastflip.googlelabs.com is de nieuwe nieuws dienst van Google bereikbaar en op dit moment zijn er 50 bronnen op te vragen maar het aanbod zal snel groeien. Als je Fast Flip nu gebruikt kan je bladeren door de berichten van The New York Times, The Washington Post, BBC, Cosmopolitan, Elle, Marie Claire en Newsweek. Via een zoekfunctie kom je op de eerste pagina van een artikel en als je meer wil lezen stuurt Fast Flip je door naar de bron.

fast

De desktop versie van Google Fast Flip ziet er overzichtelijk uit en je hebt echt het gevoel alsof je door een tijdschrift aan het bladeren bent. De homepage van Fast Flip toont screenshots van pagina’s uit het aanbod. Op dit moment zijn er nog weinig actuele nieuws berichten te vinden en zal je voornamelijk achtergronden bij het nieuws kunnen lezen. Google werkt samen met de uitgevers en de inkomsten van advertenties worden gedeeld.

De mobiele versie van Fast Flip voor de iPhone werkt ook zeer snel. Je kan via de Swipe beweging bladeren door de artikelen en met de Stretch en pinch functie van de iPhone in en uitzoomen.

fast flip

Het Google Labs experiment is op dit moment beperkt tot de Amerikaanse bladen en kranten maar als de Fast Flip een succes is zal het ook in een Europese variant verschijnen. Google Fast Flip is via fastflip.googlelabs.com te zien op een desktop en de iPhone.