Zaplife eenvoudig fotobloggen met een iPhone of via je desktop

Zaplife is een nieuwe gratis applicatie voor je iPhone waarmee je kan fotobloggen. Doel van Zaplife is niet zoals Instagram om alleen een foto te uploaden met een korte tekst maar de creatie van een fotoblog. Naast foto’s die je maakt met een iPhone kan je ook foto’s uploaden via je desktop. Alle foto’s die je upload blijven privé eigendom maar je geeft Zaplife wel het recht om foto’s of tekst te gebruiken ter promotie van Zaplife.com.

Zaplife.com considers all communication transmitted via the Services to be the private correspondence of the sender. User grants Zaplife.com to use, copy, publicly display, reformat, translate, excerpt (in whole or in part) and distribute User content for any purpose in connection with Zaplife.com or the promotion of Zaplife.com.

Na gratis registratie krijg je een eigen fotoblog pagina op Zaplife: http://username.zaplife.com waarna je kan beginnen met het uploaden van foto’s naar de Zaplife server. Na het uploaden zijn de foto’s voorzien van EXIF data, te voorzien van tags, geotagging en foto’s zijn te delen via Twitter en Facebook.

Zaplife werkt via een desktop en de iPhone applicatie snel en eenvoudig. Het leuke aan Zaplife is dat je ook een verhaal bij een foto kan plaatsen. Daarmee maak je foto’s persoonlijker en creëer je na verloop van tijd een mooi fotoblog en een overzichtelijke timeline.

Als je niet wil dat je foto’s openbaar zijn kan je ze ook afschermen zodat ze alleen te zien zijn voor mensen die je volgen via Zaplife.

Via Zaplife kunnen andere gebruikers foto’s beoordelen of reacties geven en je kan elkaar volgen. De vraag is of je naast de al bestaande mogelijkheden om foto’s te uploaden weer een nieuw medium moet gaan uitproberen. Voordeel is wel dat je unieke url hebt http://username.zaplife.com en een link naar een mooie timeline: http://videopete.zaplife.com/timeline van je persoonlijke fotoblog. Daarbij kan je binnenkort notificaties ontvangen als andere Zaplife gebruikers berichten of reacties plaatsen en is de interface van je persoonlijke webpagina volledig aan te passen. De opslag van de foto’s is gratis en de iPhone applicatie ook.

De Zaplife iPhone applicatie is via deze link te downloaden in de App Store.

Via: TNW