WWDC 2011 gaat over de toekomst van iOS en Mac OS X en zonder lancering iPhone 5

Apple kondigde zojuist de startdatum aan van het WWDC. De World Wide Developers Conferentie zal ook dit jaar weer plaatsvinden in het Moscone West Center in San Francisco en start op maandag 6 juni en duurt tot en met 10 juni. Op de ontwikkelaarsconferentie mogelijk een eerste preview van iOS 5 wat volgens geruchten pas in september verschijnt en natuurlijk Mac OS X 10.7, Lion. De WWDC stond de afgelopen jaren ook altijd in het teken van de lancering van een nieuwe iPhone en dit jaar kan je maandag 6 juni alvast vrijhouden in je agenda voor de keynote van Philip Schiller of Steve Jobs.

Volgens Jim Dalrymple van The Loop krijgen we dit jaar op de WWDC geen nieuwe iPhone 5 te zien maar zal de WWDC conferentie volledig in het teken staan van software en krijgen we geen nieuwe hardware te zien. De afgelopen jaren zagen we steeds tijdens de eerste dag van de WWDC een volgende generatie iPhone maar volgens Dalrymple wijkt Apple daar nu vanaf.

Volgens een tweede bron gaat Apple pas eind dit jaar de iPhone 5 produceren en is het toestel pas vanaf begin 2012 te koop. Apple wil de lancering van een nieuwe iPhone een half jaar vertragen om op die manier de lanceerdatum van een nieuwe iPhone in januari te laten plaatsvinden net zoals ze dat dit jaar hebben gedaan met de lancering van de iPhone 4 voor het Verizon netwerk. Volgens de website maakt Apple voor de iPhone 5 gebruik van een aluminium behuizing en de productie plus voorbereidingen daarvan vergen enige tijd. Een Chinese website claimde eerder al dat de iPhone 5 pas in het derde kwartaal van 2011 in productie zal gaan.

Krijgen we dit jaar een zomer zonder een nieuwe iPhone 5 en gaat Apple het verworven marktaandeel een half jaar weggeven aan de concurrentie? Het lijkt ons vrij onwaarschijnlijk maar bij Apple weet je het pas zeker als Schiller of Jobs met een nieuwe iPhone in hun handen staan tijdens een keynote en de grote vraag is of dat op maandag 6 juni is of pas in januari 2012.

Via: 9 to 5 Mac