witte iPhone 4 is10 maanden na de introductie vanaf eind deze maand eindelijk te koop

Volgens een bron van Bloomberg zal de witte iPhone 4 eind deze maand te koop zijn, tien maanden na de aankondiging op het WWDC in 2010. De witte iPhone 4 zal binnen twee weken te koop zijn via de Amerikaanse telecomproviders AT&T en Verizon. Of de witte iPhone 4 ook meteen wereldwijd te koop zal zijn is op dit moment niet duidelijk.

Volgens de bron heeft de vertraging van de witte iPhone 4 te maken met de witte verf die niet goed genoeg zou hechten op het glas van de iPhone 4 waardoor de verf bij hitte zou schilferen en loslaten van de ondergrond. Eerder waren er geruchten dat de verf te veel licht zou doorlaten waardoor de camera op de achterkant onbruikbaar zou worden door te veel lichtinval.

Apple kan in ieder geval de aandeelhouders volgende week gerust stellen met de witte iPhone 4 die uiteindelijk na 10 maandentoch op de markt verschijnt maar het is de vraag of ze daar genoegen mee nemen. Volgens geruchten gaat Apple de iPhone 5 pas in september introduceren en een witte iPhone 4 is natuurlijk niet waar iedereen op zit te wachten.

Apple’s senior vice president marketing, Phil Schiller stuurde vorige maand nog een tweet naar iemand die al 9 maanden zat te wachten op de witte iPhone 4 met de melding dat hij het toestel in het voorjaar zou kunnen kopen.

Vorige week verwijderde Apple alle verwijzingen naar de witte iPhone 4 van de website en alle afbeeldingen waarop nog een witte iPhone 4 te zien was zijn vervangen door een zwarte iPhone 4.

Volgende week woensdag op 20 april gaat Apple de kwartaalcijfers presenteren en zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over de release van de witte iPhone 4.