Witbalans iPhone 4 bij slechte lichtomstandigheden niet goed

De afgelopen dagen hebben we vooral prachtige foto’s gezien die gemaakt zijn met de 5-megapixel camera van de iPhone 4. Sommige iPhone 4 gebruikers klagen alleen over de prestaties van de camera bij slechte lichtomstandigheden zowel met als zonder gebruik van de LED flitser.

Vooral foto’s die genomen zijn bij warm licht in huis zonder de LED flitser hebben een gele en soms groene verkleuring. Een foto genomen met een iPhone 3GS of 3G onder dezelfde licht condities heeft dat probleem niet. In de onderstaande foto is het goed te zien.

Het lijkt op een probleem met de witbalans wat eenvoudig is op te lossen via een software update. De iPhone 4 kiest een verkeerde kleurtemperatuur bij slechte lichtomstandigheden waardoor de foto’s geel worden. Tot Apple met een software update komt is dit “probleem” eenvoudig op te lossen met een foto bewerking programma zoals Photoshop.

Bij gebruik van de LED flitser in huis worden foto’s ook te geel. De combinatie van het koude blauwe licht van de LED flitser en het warmere licht is ook de oorzaak van te gele foto’s. Ook hier is de witbalans niet goed.

Bron: MacWorld