winter gadget voor de iPhone

Nu het weer kouder gaat worden attenderen we je graag nog een keer op onze review van de Etre Touchy handschoenen. Handschoenen? Niet zomaar handschoenen maar volgens de BBC: The gift for the geek that’s got everything. Er zijn geavanceerdere handschoenen op de markt waarmee je een iPhone kan bedienen maar zoals vaak is de eenvoud der dingen vaak beter. De Etre Touchy handschoenen zijn simpelweg gewone handschoenen van 100% Acryl waarbij de duim en wijsvinger vrij zijn zodat je de iPhone kan bedienen.

etre

De iPhone is bij koud weer niet echt goed bruikbaar. Normale handschoenen verhinderen de werking van het touchscreen. Het scherm werkt alleen goed door de aanraking van een onbedekte vinger. Probleem dus als het koud is want je moet steeds je handschoen uittrekken om een gesprek aan te nemen of een SMS’je, Tweet of e-mail te versturen.

etre3

Als bovengemiddeld iPhone gebruiker hebben we eerder dit jaar de Etre Touchy handschoenen getest tijdens het schaatsen. Omdat je geen grip meer hebt door de gladde handschoenen is het even wennen als je een gesprek aanneemt. Het is wat onwennig en wij waren in het begin een beetje bang dat de iPhone uit onze handen zou glijden.

De Etre Touchy handschoen zijn na het wennen ideaal. De wijs en duimvinger van beide handschoenen zijn aan het eind van de vingertop open gelaten en dat werkt heel goed. Gesprekken zijn meteen aan te nemen, het versturen van mail gaat prima en geen koude handen meer tijdens lange belsessies.

Enige nadeel is dat de topjes van de duim en wijsvinger na enige uren buiten wel erg koud worden maar wij vinden de handschoenen heel erg handig. De Etre Touchy handschoenen zijn ook te gebruiken voor andere smartphones zoals de Blackberry, (digitale) camera’s, spelcomputers, iPod’s, chopsticks… etc, etc.

camera

Technische specificaties:

Verkrijgbaar in Small, Medium en Large.
Materiaal: 100% Acryl
Gemaakt in China
Wasbaar bij 30 graden en niet centrifugeren…
Kleur: antraciet met turquoise, grijs met rose, zwart met antraciet of bruin met mint groene streepjes.

Te koop voor £19.99 (€ 22,21) exclusief 2 euro verzendkosten via Etre Touchy en dat is € 7 euro meer dan januari van dit jaar. Dat zal wel met inflatie correctie te maken hebben tegenover het Britse pond wat lager staat dan de euro?

etre2

Apple wist dat bediening van een touchscreen lastig is onder koude omstandigheden en heeft al 28 juni 2007, een dag voor de lancering van de eerste iPhone een patent aangevraagd voor de bediening van een touchscreen met handschoenen. Touchscreens reageren op de elektrische reactie van de vingertoppen. Door het dragen van handschoenen wordt die reactie geblokkeerd en is de iPhone niet meer te bedienen. De iPhone handschoenen van Apple zijn bij een patent gebleven maar The North Face, Freehands, Dots Gloves, en de Etre Touchy handschoenen zijn een oplossing om bij koud weer toch je iPhone te gebruiken.