Windows gebruikers kunnen nu ook zien waar ze geweest zijn met hun iPhone

Vorige week ontdekten Alasdair Allan en Pete Warren dat er in elke iPhone vanaf iOS 4.0 een bestand zit met alle locatiegegevens waar je ooit bent geweest met je iPhone. Deze gegevens zijn via de gratis OS X applicatie iPhoneTracker eenvoudig uit te lezen en visueel te zien op een kaartje met stipjes waar je allemaal (ongeveer) bent geweest.

Veel windows gebruikers waren teleurgesteld omdat er alleen een Mac applicatie was om de gegevens te zien maar dat probleem is verholpen dankzij Tom Zickel. Jailbreakers kennen hem als db42 of @icebreak. Tom heeft zojuist een windows programma gelanceerd met de toepasselijke titel: iOSTracker.NET waarmee je op een pc ook de locatiegegevens kan zien. Het programma is geïnspireerd op iPhoneTracker en via deze link gratis te downloaden.

Het opslaan van de locatiegegevens schijnt een bug te zijn in de iOS 4.x firmware. Elke keer als een  programma locatiegegevens naar het consolidated.db bestand schrijft moeten de voorgaande locatiegegevens overschreven worden door nieuwe data. Door een bug worden de oude gegevens niet gewist en daarom is er zo’n enorme lijst met locatiegegevens beschikbaar in elke iPhone die gebruik maakt van iOS 4.x.x. Bij een volgende firmware update zal het “probleem” worden opgelost en tot die tijd kan je de locatiegegevens nog uitlezen.

Bron: ModMyi