Windows gebruikers kunnen nu ook iOS 4 installeren

Vorige week verscheen de golden master van iOS 4. Om deze software update te installeren op een iPhone 3GS, 3G of op de iPod touch heb je iTunes 9.2 nodig. Voor de Mac was er een beta versie beschikbaar maar de windows versie van iTunes was niet te vinden. Met de officiële release van iTunes 9.2  is de golden master van iOS 4 nu ook te installeren voor windows gebruikers. Je kan dus nu al op eigen risico updaten naar iOS 4 of nog een paar dagen wachten op de officiële release van iOS 4 op aanstaande maandag 21 juni.

Zorg er ook voor dat je een reserve kopie van de gegevens op je iPhone hebt. Het installeren van iOS 4 kan alleen via een Restore waardoor alle gegevens op je iPhone worden gewist.

De  iOS 4 Golden Master Candidate is alleen verkrijgbaar voor betalende software ontwikkelaars en is auteursrechtelijk beschermd materiaal van Apple. Inmiddels is de iOS 4 firmware te vinden op tientallen websites, al dan niet op de voorpagina maar verstopt in forums. Wij hebben deze informatie overgenomen van de bron die als een van de eerste de iOS 4 firmware firmware beschikbaar heeft gesteld. Mocht je willen updaten dan kan je de firmware beter daar vandaan halen dan dat je een gehackte firmware versie installeert op je iPhone. Bij voorgaande beta versies van de iOS 4 firmware had je een identificatienummer nodig om het te kunnen installeren dat heeft deze iOS 4 versie niet. Deze iOS 4 “WWDC 2010 versie” is hoogstwaarschijnlijk identiek aan de versie die Apple op 21 juni gaat vrijgeven, tenminste als er geen vreemde bugs in de software zitten. Bij ons werkt het prima op een iPhone 3GS en een 3G maar het installeren van de software is voor eigen risico!