Wikipedia Mobile nu ook in de App Store

Naast de mobiele Wikipedia versie die je met de Safari browser van je iPhone kan bereiken is er nu ook een gratis Wikipedia Mobile applicatie in de App Store verschenen. De applicatie geeft net als de browser versie toegang tot de wikipedia pagina’s. De online encyclopedie Wikipedia beschijft onderwerpen bijna net zo nauwkeurig als de internet versie van de Encyclopedia Britannica volgens het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Internetgebruikers kunnen zelf bijdragen leveren aan de Wikipedia pagina’s. Het  uitgangspunt is dat lezers elkaar corrigeren zodat er een evenwichtig en betrouwbaar aanbod aan informatie ontstaat.

In Nederland heeft Wikipedia niet zo’n goede reputatie. In 2007 bleek dat Prins Friso en prinses Mabel informatie hadden gewist op de Engelstalige Wikipedia pagina van de prinses. Ook Medewerkers van de Australische premier John Howard verwijderden kritiek op Howards controversiële beleid van zijn Wikipedia pagina.

Betrouwbaar of niet de Wikipedia applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store en is zeer handig om even iets op te zoeken.

wikip

Prins Friso en prinses Mabel hebben zelf de informatie over Mabel op de Engelstalige Wikipedia-encyclopedie gewijzigd. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdagavond namens het paar gezegd, naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad.