Wereldwijd is 1 op de 5 verkochte smartphones een iPhone

Volgens Admob genereert het Andoid platform met de Motorola Droid op dit moment de meeste advertentie vertoningen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat de Motorola Droid populairder is dan de iPhone in de Verenigde Staten maar uit de verkoopcijfers blijkt iets anders. Apple is Motorola voorbijgestreefd en is op dit moment de grootste mobiele telefoon fabrikant van de Verenigde Staten. Daarnaast is de wereldwijde verkoop van iPhones in het eerste kwartaal van dit jaar met 50% toegenomen. Zo zijn er binnen vijf maanden alleen al in Korea 500.000 iPhones verkocht. Zo’n 100.000 per maand.

Apple verkocht in het eerste kwartaal 8,8 miljoen iPhones, terwijl de teller van Motorola op 8,5 miljoen bleef staan. 2,3 miljoen daarvan waren smartphones zoals de Motorola Droid die in Nederland bekend is als de Motorola Milestone. Wereldwijd zijn er 54 miljoen smartphones verkocht in het eerste kwartaal van 2010.

Vorig jaar verkocht Apple 25,1 miljoen iPhones. In het eerste financiële kwartaal van Apple staat de teller nu al op 8,8 iPhones met een wereldwijd marktaandeel van 16,4% Dat betekent dat wereldwijd 1 op de 5 verkochte smartphones een iPhone is. Met de komst van de vierde generatie iPhone op 7 juni zal het marktaandeel dit jaar nog verder omhoog gaan.

de redactie

Bron: 9 to 5 Mac