Weer Nederlandse iPhone ontploft door "externe" druk

Frankrijk staat nog op nummer 1 als het gaat om ontploffende iPhones met 12 stuks maar we lopen in. Voor de tweede keer is er een Nederlandse iPhone spontaan ontploft. Ook in België is er een geval bekend waarbij het scherm van de iPhone in de handen van een 15-jarige jongen uit Luik spontaan ontplofte.

Het aantal Franse meldingen moet je wel met een korreltje zout nemen omdat sommige foto’s van ontplofte iPhones eruit zagen alsof mensen expres op hun iPhone zijn gaan staan. In Frankrijk was het deze zomer bijna mode en je haalde altijd het nieuws. Hetzij in de krant of op TV. Vreemd genoeg zijn er na de reeks meldingen in augustus ook geen nieuwe incidenten bijgekomen.

Bij het tweede Nederlandse incident stond de iPhone in vliegtuigmode in een gesloten handtas. Enkele minuten later was de iPhone ontploft en gloeiend heet.

iphone-in-tas

T-Mobile heeft inmiddels een nieuwe simkaart gegeven en kan niet garanderen dat de ongelukkige iPhone eigenaar een nieuw toestel krijgt. Het toestel is inmiddels opgestuurd zodat Apple onderzoek kan doen naar de oorzaak.

iphone-ontploft

Tot nu toe blijft Apple volhouden dat er niets aan de hand is met de iPhone. Volgens Apple is er geen sprake van overhitting van de batterij. Het probleem zou te wijten zijn aan “een externe druk” op de iPhone en gaat het niet om een productiefout. Waarom er dan bij sommige iPhones eerst het toestel enorm heet is geworden voordat het scherm implodeerde of dat het toestel ontploft is onduidelijk en wat Apple bedoelt met externe druk is ook nog steeds onduidelijk. Het klinkt een beetje als u bent op uw toestel gaan staan en daarom is hij ontploft.

Bron: iPhoneclub