Weer 2 doden in iPhone fabriek en de volgende staat al weer op het dak

Aan de golf van zelfmoorden bij de Foxconn iPhone fabriek in China lijkt helaas nog steeds geen einde te komen. Op Twitter verscheen zojuist een bericht dat er weer twee medewerkers van de Foxconn fabriek zelfmoord hebben gepleegd. Tot vandaag hebben in totaal 16 medewerkers van de Chinese Foxconn fabriek zelfmoord proberen te plegen en 13 medewerkers is het dit jaar inmiddels gelukt.

Op de bijgevoegde foto poging 16 van een medewerker van de Foxconn fabriek. Wij vragen ons af hoe lang Apple nog met dit soort bedrijven wil samenwerken of is het inmiddels tijd voor een boycot van de iPhone? Dat Apple binnenkort een nieuwe iPhone gaat introduceren is leuk maar wij hebben er liever een die geproduceerd is door mensen die nog enigszins werken in normale werkomstandigheden en daar willen we best nog wel iets meer voor betalen.

In de Chinese Foxconn fabrieken werken 400.00 medewerkers. Naast Apple maken HP en Dell ook gebruik van de fabriek. Meer over de werkomstandigheden in de iPhone en iPad fabrieken die Apple gebruikt voor de productie van hun hardware kan je hier lezen.

Bron: Gizmodo