Week Calendar handige vervanging van de standaard iPhone kalender

De standaard agenda van de iPhone is goed maar het kan altijd beter. Het Nederlandse Wasabi Apps weet hoe het beter kan en heeft de functies die je zou verwachten in de standaard agenda applicatie van de iPhone vervangen door een geheel nieuwe iPhone app: Week Calendar. De applicatie bestaat al enige tijd en vreemd genoeg hebben we daar nog nooit aandacht aan besteed. Dat is erg want het is een van de beste agenda applicaties die er te koop is.

Het is een zeer goede vervanging van de standaard iPhone agenda met als belangrijkste verbetering: overzicht. De standaard agenda van de iPhone laat bijvoorbeeld geen weekoverzicht zien maar wel een lijst van toekomstige afspraken. Dat werkt niet handig en via Week Calendar is dat wel mogelijk. Op die manier is het eindelijk mogelijk om in één oogopslag te zien wat de week gaat brengen.

Via het overzicht zijn afspraken eenvoudig te wijzigen of te verslepen naar een andere dag of tijdstip. Afspraken zijn te kopiëren en te plakken. Nieuwe afspraken voer je eenvoudig in door op het gewenste tijdstip te dubbel tappen. Week Calendar is eenvoudig in gebruik en je kan gebruik maken van alle kalenders die de iPhone standaard ondersteund. Na het installeren van Week Calendar worden alle afspraken uit je iPhone agenda direct getoond via Week Calendar en heb je eindelijk overzicht.

De standaard iPhone agenda is niet echt een vervanging van een traditionele agenda. Week Calendar is dat wel en maakt de iPhone nu ook voor zakelijke gebruikers interessant om te gebruiken door ondersteuning van ActiveSync, tijdzones, week nummers, uitnodigingen en het delen van afspraken etc, etc.

Afspraken zijn eenvoudig met anderen te delen via e-mail. Week Calendar maakt gebruik van iCalendar (.ics) bestanden die je kan importeren en exporteren naar Google Calendar, Outlook, Thunderbird, iCal, Yahoo! Calendar en nog veel meer.

Als je gebruik maakt van meerdere agenda’s heb je de mogelijkheid om per agenda een kleur toe te voegen. Bijvoorbeeld rood voor zakelijk, blauw voor privé etc, etc. Je kan kiezen uit 20 kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om een individuele afspraak een kleur te geven.

Week Calendar maakt gebruik van gestures waardoor het gebruik meteen vertrouwd aanvoelt. Door verticaal te pichen zie je meer of minder uren. Door horizontaal te pinchen verander je het aantal dagen die zichtbaar zijn. Door dubbel te tappen zoom je in op een dag en door te swipen ga je een week of maand vooruit.

Week Calendar heeft zeer veel mogelijkheden zoals het eenvoudig invoeren van terugkerende afspraken, Full Screen weergave, notificaties via alarm, gedetailleerde informatie over events zoals een verjaardag, scherpe weergave en geoptimaliseerd voor het Retina display van de iPhone 4, landscape weergave en nog veel meer. Gedetailleerde informatie over alle functies van Week Calendar kan je vinden op de Wasabi Apps website.

Mogelijkheden:

 • Prachtig iCal achtig overzicht van je afspraken
 • Bekijk de afspraken van een hele week in 1x keer
 • Verplaatst afspraken door ze te slepen
 • Werkt met alle kalenders die door de iPhone worden ondersteund (CalDAV, Exchange, iCal, verjaardag, abonnement)
 • Ondersteunt het syncen van de kalenders
 • Volledige toegang tot de kalenders
 • Week overzicht
 • Snel afspraken op de juiste tijd toevoegen door te dubbel tappen
 • Aanpasbare weergave
 • Volledig aanpassen van afspraken
 • Ondersteund het draaien van de iPhone
 • Knippen/plakken van afspraken
 • Verberg kalenders die je niet wilt zien
 • Verberg uren die je niet wilt zien

Week Calendar is te koop via de App Store voor € 1,59 en telt inmiddels meer dan 300.000 gebruikers.