We gaan iets nieuws doen in 2012 en bezoekersrecord voor MobileMac in 2011

Zijn reacties bij blogberichten nog van deze tijd? Nee dacht de Italiaanse (Engelstalige) website MacStories en schakelde de functie uit. Zelf worstel ik ook al enige tijd met deze functie op MobileMac. Ik waardeer het zeer als er reacties zijn maar het is niet echt meer van deze tijd. Reageren op MobileMac berichten kan vanaf vandaag alleen nog via ons @MobileMac twitter account. Om deel te nemen aan de discussie zullen we ook iedereen die ons volgt gaan volgen. Zelf reageer ik nooit op blogberichten van andere websites en als je de reacties leest dan snap je ook wel waarom. De reacties op MobileMac en iPhone Nieuws Blog waren de afgelopen jaren al minimaal maar ze gingen vaak wel ergens over. Waarvoor dank! Vanaf vandaag dus graag via: @MobileMac

Bezoekersrecord in 2011

Ik realiseer me dat een blog zonder reacties een soort stealth mode status krijgt waardoor er voor bezoekers niet meer te peilen is hoe populair een blog is. MobileMac heeft zich de afgelopen jaren wel bewezen en tijdens onze tijdelijke afwezigheid verbaasden we ons nog steeds over het grote dagelijkse aantal bezoekers. De indexering van Google werkt blijkbaar goed want sinds de start van MobileMac in januari 2010 (voorheen iPhone Nieuws Blog) hebben we al zo’n 2,5 miljoen bezoekers gehad. 500.000 in 2010 en vorig jaar 2 miljoen unieke bezoekers. Een absoluut hoogtepunt sinds het bestaan van MobileMac en een verdriedubbeling van het aantal bezoeken binnen een jaar. Belangrijk is dat 95% van die bezoeken uit Nederland komt, 3% uit België en slechts 2% uit de rest van de wereld. Alleen al in maart 2011 bezochten 183.526 unieke Nederlandse bezoekers MobileMac.nl. Een woord van dank daarvoor gaat naar onze host One.com die ervoor heeft gezorgd dat MobileMac ondanks het stijgende aantal bezoekers dagelijks goed bereikbaar is gebleven. Uit de cijfers kunnen we concluderen dat MobileMac binnen enkele jaren is gegroeid van een iPhone blogje naar een serieus Apple blog en daar zijn we natuurlijk best wel een beetje trots op.

Advertenties?

De volgende stap zou natuurlijk een commerciële variant van MobileMac kunnen zijn. We willen daar wel mee experimenteren maar een artikel of review van bijvoorbeeld een MacBook Air met een betaalde link naar een Apple Premium Reseller zien we niet zitten. Dat komt onder andere omdat je bij aankoop bij een APR maar één jaar garantie krijgt en we liever het advies geven om je Mac gewoon bij de Dixons te kopen. Niet omdat we dat zo’n prachtige winkel vinden maar omdat de garantie daar minimaal twee jaar is zoals het hoort. Daarbij stalken ze je bij aankoop niet of je ook Apple Care wil kopen, terwijl je er als consument al recht op hebt. Bij Apple moet je alleen extra je best doen om het ook te krijgen. Zelf koop ik wel regelmatig bij een lokale APR, vanwege de kennis en omdat mijn MacBooks nooit langer meegaan dan één jaar. Niet omdat ze zo slecht zijn maar omdat Apple regelmatig updates uitbrengt die we willen hebben en natuurlijk reviewen. Dat andere Apple blogs alleen maar APR’s promoten en daar ook nog eens geld voor krijgen is natuurlijk triest en wij geven liever advies waar je ook iets aan hebt, tenminste als je langer dan een jaar probleemloos wil werken met je Mac.

Review exemplaren?

Bij sommige bezoekers en collega’s ;) is de afgelopen jaren de indruk ontstaan dat wij overladen worden door review exemplaren van Apple. Die illusie wil ik hierbij ook graag wegnemen. Als niet commercieel blog kopen wij alle Mac’s, iPhone’s en iPad’s zelf, dat is op zich geen straf maar het is wel een dure hobby en vrij vervelend als mensen denken dat we de hardware voor onze reviews cadeau krijgen.

2012?

de vraag wat Apple ons in 2012 gaat brengen kunnen we net zoals de afgelopen jaren niet beantwoorden. Totdat er een Apple medewerker een iPhone 5 in een bar laat liggen of dat er een iPad 3 afbeelding of dummy op de CES verschijnt zal het de komende tijd weer gonzen van de geruchten en die lees je natuurlijk op MobileMac en via twitter: @MobileMac daarnaast zijn er veel ideeën die we de komende tijd gaan uitwerken en natuurlijk gaan publiceren. Als je zin hebt om mee te schrijven op MobileMac of andere suggesties hebt dan horen we dat graag!