Wat kan je morgen van Apple verwachten tijdens het media event

Vandaag moest Apple nog even puin ruimen door te laten zien dat het vermeende iCloud lek nu gedicht is. Als iemand via een browser inlogt in je iCloud account dan krijg je daar een email notificatie van. Slim want morgen moet Tim Cook gaan uitleggen dat je nu ook met je iDevice of iWatch kan betalen en daarvoor moet je Apple ID met gekoppelde creditcard gegevens natuurlijk veilig bewaard worden op Apple’s (iCloud) servers. Aanleiding is het “hack” incident waarbij via iCloud volledige iCloud backups van beroemdheden zijn gedownload.

De afgelopen dagen zagen we ook video’s van de iPhone 6 voorbij komen. In enkele gevallen ging het zelfs om een Android imitatie maar dat hadden sommige iPhone websites niet eens in de gaten. Sinds maart weten we al hoe de iPhone 6 eruit gaat zien en via onze iPhone 6 mockup konden we je maanden geleden al als eerste laten zien wat je morgen gaat zien.

iPhone-6-MM

Wat we in Nederland ook als eerste lieten zien waren de onderstaande exacte 3D afbeeldingen van de iPhone 6. Geen knutselwerkje op basis van geruchten maar the real deal.

22

Wat we je niet konden laten zien is de iWatch die volgens insiders geen iWatch gaat heten. Vandaag zagen we op de valreep van de lancering morgen een paar presentatie slides van Quanta computer, een leverancier van onderdelen die ook werkt voor Apple. Meest interessant is de afbeelding van een prototype naast het uiteindelijke model. Daaruit kan je opmaken dat de iWatch niet rond is maar rechthoekig.

slide

De “iWatch” is tot 20 meter waterdicht, het opladen gaat draadloos en de accu gaat één dag mee. Dat is ten opzichte van mijn huidige horloge wel een achteruitgang want die is voorzien van een batterijtje wat 3 jaar meegaat. Uit de uitgelekte gegevens blijkt ook dat de “iWatch” een Home-knop heeft, speaker en een microfoon. Mogelijk voor Siri commando’s maar het kan ook zijn dat je zo een gesprek kan beantwoorden die via je iPhone binnenkomt.

De iWatch kan via 10 sensoren functies van je lichaam monitoren. Technisch is het mogelijk om je huisarts een notificatie te sturen als er iets niet goed met je gaat. Wearables zijn in de mode en Apple is vrij laat met de introductie van de “iWatch”. Daarbij is ook de vraag of je het nodig hebt ditmaal van groot belang. Ik heb dat tot nu toe met geen een van de wearables gehad en voel die noodzaak tot nu toe ook niet voor de iWatch. Ben zeer benieuwd of Apple mij morgen kan overtuigen dat ik een iWatch nodig heb.

Medewerkers van Deutsche Telekom wisten in mei al te verklappen dat de verkoop van de iPhone 6 op vrijdag 19 september begint. Die datum zagen we vandaag ook weer voorbij komen. Nieuw is wel dat Apple naast de 4.7-inch iPhone 6 ook start met de verkoop van de 5,5 inch iPhone 6 maar dan in een gelimiteerde oplage. Dat snappen we niet helemaal want tot nu toe waren alle lanceringen van een iPhone gelimiteerd. We zijn ook ditmaal weer benieuwd of we op vrijdag 19 september normaal een iPhone 6 kunnen bemachtigen. Wij gaan er niet voor in de rij staan… De 5.5-inch versie gaat Apple overigens iPhone 6 plus noemen of iPhone 6 +.

3

Het Media Event in het Flint Center op de campus in Cupertino begint morgen om 19:00 uur en is live te volgen. Op dit moment is er een extreem strenge beveiliging op de campus. Apple heeft een state-of-the-art beveiligingssysteem om lekken te voorkomen en medewerkers van het evenement moeten hun telefoons inleveren bij Apples security team waarna de camera’s worden voorzien van speciale tape die van kleur verandert als je het eraf haalt. Als dat het geval is krijg je op staande voet ontslag. Apple security staff voert ook steekproeven uit om te controleren of medewerkers niet stiekum updates via sociale media sturen over het evenement.

campus

Wij vermoeden dat er naast de “iWatch” morgen niet veel nieuws te zien is want het meeste is al uitgelekt. Daarbij hebben andere fabrikanten al meer dan een jaar smartphones met een groter display en zijn wearables al weer bijna uit de mode. Toch zal het een van de meest historische keynotes zijn die Tim Cook ooit heeft mogen presenteren en zal na enige tijd weer blijken dat het slimme horloge van Apple echt slim is en dat die nieuwe grote iPhone toch een stuk beter werkt dan die rommel van de copycats. Via deze live stream kan je het event morgen vanaf 19:00 uur volgen of via je Apple TV.