Was na het gebruik van je iPhone je handen

Aangezien het griep seizoen weer voor de deur staat hierbij een tip om een tripje naar de drogist of erger te voorkomen. Het blijkt dat een iPhone tot 18 maal meer bacteriën bevat dan het knopje of touwtje waarmee je een toilet doortrekt. Als er daarbij een virus op het scherm van je iPhone zit dan is de kans groot dat 30% daarvan op je vinger terecht komt en vervolgens raak je een oog, neus of mond aan waardoor het virus eenvoudig je lichaam kan binnentreden. Dit blijkt uit onderzoek van Timothy Julian aan de Stanford University, doctorandus en mede-auteur van een studie over de verspreiding van virussen.

“If you put a virus on a surface, like an iPhone, about 30 percent of it will get on your fingertips, and it won’t be long before you touch your eyes, nose or mouth — the mucous membranes through which many viruses get into the body”.

Leuk om te weten maar volgens ons is de kans dat je griep krijgt via een winkelwagentje van de Appie net zo groot en om nu elke keer na het gebruik van een iPhone je handen te wassen gaat wel heel erg ver. Dan maar een slof paracetamol inslaan voor de winter en een griepprik halen.