Wall Street Journal berichten via iPhone gratis

The Wall Street Journal heeft sinds vandaag ook een gratis iPhone applicatie. De nieuws berichten zijn gratis terwijl je normaal voor online content op de WSJ website zo’n $103 dollar per jaar moet betalen of voor de gedrukte versie $140 per jaar. 

De applicatie lijkt op de New York Times applicatie die ook gratis verkrijgbaar is in de App Store. Compleet met advertenties, headlines, editor’s picks en een browse mogelijkheid in diverse categorien. Via de Wall Street Journal applicatie is ook video te zien en een radio sectie. Multimedia mogelijkheden die de Times niet heeft.   

The Wall Street Journal, afgekort WSJ en bijgenaamd The Journal, is een invloedrijk internationaal dagblad dat sinds 8 juli 1889 in New York City wordt gepubliceerd. Gedurende vele jaren had deze krant de grootste circulatie van alle kranten in de Verenigde Staten, maar tegenwoordig is hij de tweede na USA Today. De gemiddelde dagelijkse oplage bedraagt 2.062.312 exemplaren (in 2006). De krant is eigendom van Dow Jones & Company. The Wall Street Journal legt zich toe op Amerikaans en internationaal zakelijk en financieel nieuws en aanverwante vraagstukken. 

Het lezerspubliek van The Journal bestaat voor 60% uit topmanagement. Het gemiddelde inkomen van de lezers ligt op 191.000 dollar en de gemiddelde leeftijd op 55. 

The Wall Street Journal iPhone App gratis in de App Store   Via: Wired

 

170