Wall Street Journal: Apple komt dit jaar met een goedkope plastic iPhone op de markt

De afgelopen tijd verschenen er geruchten via analisten dat Apple werkt aan een goedkope iPhone om de onderkant van de markt te bedienen. De Wall Street Journal kan dat inmiddels bevestigen, en als de Wall Street Journal dat doet dan is het gerucht geen gerucht meer maar dan is het waar.

De goedkope iPhone krijgt een eenvoudige buitenkant die gemaakt is van polycarbonaat en de hardware in de plastic “wegwerp” iPhone is vermoedelijk afkomstig van voorgaande modellen. Op die manier hoeft Apple niet naar de technische tekentafel om het ontwerp van de hardware aan te passen.

Apple heeft volgens de bron al sinds 2009 plannen om een goedkopere variant van de iPhone op de markt te brengen. Met zo’n lancering kan Apple een groot marktaandeel veroveren wat nu vooral in handen is van Android. In 2010 voor de lancering van de iPhone 4 had Apple ook al een goedkopere variant van de iPhone 4. Waarom die iPhone niet op de markt is gekomen is niet duidelijk. Grappig is wel dat nu juist dat toestel geen last had van de Death Grip omdat de body net als de achterkant gemaakt was van goedkoop materiaal.

Het iOS marktaandeel is nog steeds aardig maar Android is sterk in opkomst en daardoor moet Apple wel met een goedkope iPhone op de markt komen. In het vierde kwartaal van 2011 verscheepte Apple 23% van alle smartphones wereldwijd maar dat aandeel is in december 2012 gedaald naar  14.6%. Tijd voor actie dus….

platic iPhone