Wall Street Journal: Apple gaat dit jaar twee iPhones met een groter display lanceren

Volgens de Wall Street Journal gaat Apple het tweede helft van dit jaar 2 iPhones lanceren met een groter display. Volgens het bericht een iPhone met een display wat groter is dan 4,5 inch en daarnaast nog een iPhone met een display wat groter is dan 5 inch. Niet echt nieuwswaardig omdat analisten al sinds oktober 2013 vergelijkbare informatie melden. Maar als de Wall Street Journal het schrijft dan is het waar:

“The people said Apple plans an iPhone model with a screen larger than 4½ inches measured diagonally, and a second version with a display bigger than 5 inches. Until now, Apple’s largest phone has been the 4-inch display on the iPhone 5. Both new models are expected to feature metal casings similar to what is used on the current iPhone 5S, with Apple expected to scrap the plastic exterior used in the iPhone 5C”.

De trend is dat displays van smartphones steeds groter worden. Bij de iPhone 5 en 5s is die evolutie blijven steken op 4 inch. Apple hecht veel waarde aan de bediening van de iPhone met ėėn hand maar lijkt nu dan toch gezwicht te zijn door de zogenaamde “phablets” van de concurrentie. Samsung heeft deze markt nu in handen en het zou ons verbazen als ze dat ook zelf hebben bedacht.

57inch