Waarom een week wachten? Update nu je iPhone naar iOS 4.2

Net als bij de GM release van iOS 4.0 voor de iPhone is de Gold Master van iOS 4 voor de iPad en de iPhone al beschikbaar gesteld door mensen die toegang hebben tot de software voor ontwikkelaars. De links zijn vannacht al ruimschoots via twitter verschenen en het zou vreemd zijn als wij daar niets over schrijven. Via de website Gumballtech.com kan je de iOS 4.2 GM voor de iPhone downloaden en de bijbehorende 10.0.1 versie van iTunes voor de Mac of PC. Als je ook een iPad hebt kan je daar ook de iOS 4.2 GM versie voor de iPad vinden. Mocht de website offline zijn probeer het dan later nog eens. Zoals altijd voor eigen risico! Je kan ook een week wachten totdat Apple de iOS 4.2 software voor iedereen vrijgeeft.

Als je niet weet waar GM voor staat: Gold Master is een term die men gebruikt voor de (bijna) definitieve versie van software. De laatste GM releases van Apple waren identiek aan de definitieve versie maar het is geen garantie dat het ook de definitieve versie is. Het kan dat Apple nog wijzigingen gaat doorvoeren in de software. Als je twijfelt kan je altijd nogmaals updaten als de definitieve versie via Apple verschijnt. Bij voorgaande beta versies van iOS 4.2 had je een ontwikkelaars account nodig om de iOS 4.2 firmware te installeren. Bij een GM is dat niet nodig. Om de firmware te installeren heb je de beta versie van itunes 10.1 nodig.

Als je gebruik maakt van een jailbreak dan moet je deze software niet installeren.

Na het downloaden van de firmware sluit je, je iPad of iPhone aan via iTunes en maak je een backup van je gegevens. Kies vervolgens ALT + Restore en via Bestand Kiezen selecteer je de update.