Waarom Steve Jobs een hekel heeft aan bloggers

Verschillende Wall Street analisten hebben het bericht van Jim Dalrymple over het uitstel van de iPhone 5 release ook gelezen. Het gerucht dat er geen nieuwe iPhone 5 in juni verschijnt is niet zomaar een losse flodder want Dalrymple van The Loop heeft goede bronnen bij Apple en werkte eerder al bijna 10 jaar voor MacWorld. Zijn gerucht was in ieder geval genoeg om analisten hoofdpijn te bezorgen en om aan aandeelhouders uit te leggen waarom Apple dit jaar waarschijnlijk niet in juni, voor het eerst sinds 2007 met een iPhone 5 komt.

Het Apple aandeel daalde na de opening van de beurs licht met $3.05 (0.9%) en volgens analist Jason Schwarz van Seeking Alpha het voorbeeld waarom Steve Jobs bloggers haat:

“Today we have a perfect example of why Steve Jobs hates bloggers.”

Het gerucht uit de blogosphere was genoeg om het Apple aandeel te laten dalen en hij bekritiseerde Dalrymple en MG Siegler van TechCrunch om hun berichten met geruchten die ze alleen maar publiceren om bezoekers te trekken.

Siegler en Dalrymple hebben samen een historie van Apple scoops en Dalrymple heeft na de kritiek van analisten nogmaals bevestigd dat het geen speculatie is en dat hij zeer goede bronnen binnen Apple heeft die bevestigen dat Apple in juni geen iPhone 5 gaat lanceren:

“This isn’t speculation on my part at all. I have very good sources that have confirmed my Monday post to be true.”

Geen iPhone 5 in juni maar misschien wel in september als we de laatste geruchten moeten geloven….