Waarom je nooit voor een iPhone jailbreak of unlock moet betalen

George Hotz beter bekend als Geohot heeft op zijn blog een bericht geschreven over de blacksn0w unlock die hij op 4 november aanstaande gaat vrijgeven via zijn website. Hij gaat ook in op Jody Sanders die $10.000 wil betalen voor de eerste die een unlock voor de huidige iPhone firmware maakt. Leuk idee maar Sanders is een Engelse oplichter die gratis software om je iPhone te unlocken of te jailbreaken verkoopt via zijn website. In principe zou George Hotz nu aanspraak kunnen maken op de uitgeloofde prijs van $10.000 maar Hotz ziet daar vanaf. Volgens Hotz zijn er twee providers voor iPhone jailbreaks en unlocks en dat zijn Hotz (Geohot) en het iPhone Dev Team. Zij bieden de jailbreaks en unlocks gratis aan en dat willen ze beiden graag zo houden. Donaties zijn welkom maar niet van Jody Sanders.

De Engelse krant de Guardian pikte al eerder via websites als hackint0sh op dat Jody Sanders een oplichter is en ook het iPhone Dev Team plaatste meerdere malen reacties op hun blog over Sanders. Helaas bestaat de website van Sanders nog steeds en daarom roept George Hotz iedereen op om het bericht op zijn blog te verspreiden zodat nietsvermoedende mensen met een iPhone niet meer betalen voor een unlock of jailbreak die gratis verkrijgbaar is.

In Nederland bestaan ook veel websites die de gratis verkrijgbare jailbreaks en unlocks verkopen. Daarnaast zijn er ook veel websites die mensen tegen betaling helpen (aan huis) met het toepassen van een jailbreak of unlock en dat is natuurlijk wat anders dan voor veel geld gratis software verkopen en handig als je er geen verstand van hebt.

hotz

Bron: Blog George Hotz