Waarom je beta versies van iOS 5 bijtijds moet updaten

Er is vandaag nogal wat verwarring ontstaan over een bericht dat Apple accounts gesloten heeft van software ontwikkelaars die UDID slots hebben doorverkocht aan derden om op die manier wat geld te verdienen. Bij sommige websites loopt dat overigens behoorlijk uit de hand maar de meeste software ontwikkelaars doen het vooral om iOS vrienden en vriendinnen ook de kans te geven om alvast aan iOS 5 te proeven.

Volgens het bericht zou Apple accounts hebben afgesloten van ontwikkelaars die de slots verkopen en zijn iOS devices die ten onrechte gebruik maken van iOS 5 door Apple op afstand onklaar gemaakt. Vervelend als het waar is maar er is waarschijnlijk wat anders aan de hand.

Probleem van de massale groep iOS 5 beta gebruikers is dat ze niet updaten en niet op de hoogte zijn dat beta versies van iOS 5 na verloop van tijd verlopen. Beta 1 is vorige week verlopen en beta 2 gisteren. Als je geen update hebt gedaan naar beta 3 of de huidige beta versie dan werkt je iDevice niet meer. Niet omdat Apple niet wil dat je iOS 5 gebruikt maar gewoon omdat je had moeten updaten.

Nu we toch bij de beta versies zijn, volgens een tip die we vandaag hebben ontvangen verschijnt de volgende iOS 5 beta aanstaande maandag. We zijn benieuwd….