Waarom Apple iMessage niet beschikbaar stelt voor Android gebruikers

Een niet nader te noemen oudere jongere bij Apple heeft in een gesprek met Walt Mossberg verklaard waarom Apple iMessage niet toegankelijk maakt voor Android gebruikers. Eerder deze week was daar namelijk een gerucht over. Apple ziet liever dat Android gebruikers helemaal overstappen op iOS als ze iMessage willen gebruiken. Daarbij zou het beschikbaar stellen van Apple’s berichten platform voor Android ook gigantisch veel nieuwe gebruikers met zich meebrengen waardoor het gebruiksgemak van de huidige iMessage gebruikers wel eens in gevaar zou kunnen komen en het zou de verkoop van iOS devices nadelig beïnvloeden.

Apple considers its own user base of 1 billion active devices to provide a large enough data set for any possible AI learning the company is working on. And, second, having a superior messaging platform that only worked on Apple devices would help sales of those devices

Er zijn meer dan 1 miljard actieve iOS gebruikers en die verbruiken al genoeg data. Daarbij is iMessage populair op het iOS en Mac platform, er zijn zelfs gebruikers die een Apple device hebben gekocht om iMessage te kunnen gebruiken. Een superieur berichtensysteem zoals iMessage wat alleen werkt op Apple devices stuwt ook de verkoop omhoog.

De volgende vraag is natuurlijk waarom Apple dan wel Apple Music beschikbaar heeft gemaakt voor Android gebruikers? De verklaring is logisch omdat artiesten een zo breed mogelijk platform willen hebben en niet alleen te beluisteren willen zijn voor iOS of Mac gebruikers. Daarbij maakt het de keuze van beschikbaarheid voor artiesten tussen Spotify en Apple Music ook weer wat makkelijker.
1