Waar blijft de foto van de opvolger van de iPhone 3G?

Bijna dagelijks verschijnen er geruchten over de komst van de nieuwe iPhone. Het zou er zelfs niet een worden maar volgens goed ingewijde bronnen kunnen we deze zomer zelfs twee iPhones verwachten.  Elke dag stromen er berichten binnen dat de onderdelen voor de nieuwe iPhone al onderweg zijn of dat Apple flink geheugen chipjes heeft ingekocht voor het nieuwe toestel waardoor er een tekort dreigt op de markt. Daarbij doen analisten er ook nog eens een schepje bovenop en ze zijn overtuigd van de komst van een nieuwe iPhone in juni.

Het enige wat we met zekerheid weten is dat  de iPhone productcyclus valt in juni maar het is nog steeds niet zeker of er wel een nieuwe iPhone komt. Apple zou bijvoorbeeld ook een tablet kunnen lanceren in plaats van een nieuwe iPhone. Wij gaan er vanuit dat er dit jaar een tablet komt en een nieuwe iPhone maar ook dit is speculatief. Net zoals wij (en velen anderen) ooit dachten dat er een iPhone nano zou komen. 

153

Nieuws uit Cupertino over de opvolger van de iPhone 3G hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. De speculaties over een nieuwe iPhone zijn leuk om de spanning er in te houden maar zouden wel eens ongunstig kunnen uitpakken voor Apple. Veel mensen die een iPhone willen kopen stellen de aankoop uit tot juni voor het geval er een nieuw toestel verschijnt. Je hoeft geen deskundige te zijn dat hiermee ook de beoogde verkoop resultaten van de iPhone 3G de komende maanden sterk zullen tegen vallen omdat de nieuwe iPhone waarschijnlijk pas te koop is vanaf juli.

Vorig jaar op 9 juni kondigde Steve Jobs op het World Wide Developers Conference in San Francisco de iPhone 3G aan. Die was vanaf 11 juli te koop. Dit jaar begint de conferentie op 8 juni en de verwachting is dat Apple dan wederom een nieuwe iPhone gaat lanceren. 

De dagen voor de lancering van de nieuwe iPhone is een soort Prinsjesdag. De opmaat naar de lancering blijft een periode waar zelfs de meest serieuze media proberen om een glimp op te vangen van de nieuwe iPhone. Zo stuurde Forbes vorig jaar zelfs een verslaggever naar een distributie centrum van Apple om daar te spioneren en ontvingen iPhone websites diverse afbeeldingen van de mogelijke nieuwe iPhone. Na de introductie op 9 juni 2008 bleek dat iPod Observer op 3 april al de eerste echte foto van de iPhone 3G had gepubliceerd. De spyfoto van iPodObserver kreeg veel kritiek o.a. van Engadget omdat het een hoax zou zijn en een slechte Photoshop foto. 

152

Foto iPhone 3G (rechts) al maanden voor lancering in 2008 uitgelekt.

Het is bijzonder dat er nog steeds geen foto is uitgelekt van de opvolger van de iPhone 3G. De onderstaande foto’s zijn enkele voorbeelden van foto’s die zijn verschenen op iPhone websites voor de lancering van de iPhone 3G. De foto van een mal (28 mei) voor een iPhone 3G hoesje van fabrikant Griffin klopte en natuurlijk ook de foto van een witte iPhone 3G (27 mei) die Macfreak en de iPhoneclub kregen toegestuurd. 

27

Wat ook vreemd is dat Apple vorig jaar in maart al begon met de import van de iPhone 3G in de Verenigde Staten. Op 15 maart 2008 kwam de eerste lading van 188 zeecontainers al binnen. Vervolgens kwamen er nog eens 44 containers binnen voor Apple op 27 maart, 28 April, 6 Mei en 17 mei. In elke container zouden zo’n 40,000 iPhones zitten. Deze gegevens zijn afkomstig van de Amerikaanse douane. 

Het wachten blijft dus op nog veel meer geruchten en hopelijk snel de eerste foto van de opvolger van de iPhone 3G. Vorig jaar was die er namelijk al meer dan een week dankzij iPodObserver