Vraag naar iPhone 5 binnen 24 uur al verdubbeld ten opzichte van de iPhone 4S

In Nederland valt er nog niets te bestellen maar in de landen waar dat wel al mogelijk is zoals in de Verenigde Staten en een aantal andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland zijn er binnen 24 uur meer dan 2 miljoen pre-orders voor de iPhone 5 bij Apple Apple binnen gekomen. Dat is opnieuw een record want bij de iPhone 4S lag dat aantal nog op één miljoen bestellingen.

De vraag naar de iPhone 5 lijkt daarmee het aanbod wederom ruimschoots te overstijgen. Als je een iPhone 5 wil bemachtigen dan moet je er dit jaar extra je best voor doen. Op de dag van de lancering in Nederland de rij gaan staan voor de Amsterdamse Apple Store lijkt nu al kansloos. Amerikanen die nu een iPhone 5 bestellen zullen het toestel pas in oktober ontvangen.

Philip Schiller, Apple’s senior vice president Worldwide Marketing:

“iPhone 5 pre-orders have shattered the previous record held by iPhone 4S and the customer response to iPhone 5 has been phenomenal. iPhone 5 is the best iPhone yet, the most beautiful product we’ve ever made, and we hope customers love it as much as we do.”

Vanaf vrijdag 21 september kan je in Nederland via een pre-order een iPhone 5 bestellen. De verkoop van de iPhone 5 start later deze maand op 28 september.