Voorkom een overhitte iPhone 3G(S)

In de gebruiksaanwijzing van de iPhone 3G(S) staat dat je hem het beste kan gebruiken tussen de 0 en 35 graden. Ga je daar onder of boven zitten dan heb je een tijdelijk probleem.

De iPhone 3G(S) heeft een ingebouwde temperatuur beveiliging. Als je de iPhone gebruikt boven de 45 graden Celsius schakelt de iPhone vanzelf uit en krijg je een waarschuwing in beeld te zien: De iPhone moet eerst afkoelen voordat je hem weer kan gebruiken.

Apple schrijft in de gebruiksaanwijzing ook dat je de iPhone 3G(S) niet in een auto moet laten liggen bij een zonnige dag. Vorige week vrijdag precies een week na de introductie van de iPhone 3GS in Frankrijk verscheen de eerste “gesmolten” iPhone 3GS foto op een Franse website. Een witte iPhone 3GS is tijdens het gebruik van GPS met een 3G verbinding zo heet geworden dat de achterkant van de iPhone 3GS bruin verkleurde.

De oorzaak van de verkleuring zou heel goed kunnen komen door het gebruik van GPS en Google Maps. De kaarten van Google Maps worden tijdens het rijden via een 3G verbinding continue gedownload en als je dan je iPhone 3GS op een dashboard legt vol in de zon dan kunnen we ons voorstellen dat je een gefrituurde achterkant krijgt.

We hebben het zelf ook wel eens ondervonden met een iPhone 3G. Met gebruik van Google Maps in de auto is die eens zo heet geworden dat we hem maar uit hebben gezet om erger te voorkomen. GPS en de 3G verbinding gebruiken veel energie waardoor de accu van de iPhone erg veel energie moet leveren. Al na 10 minuten is de iPhone zo heet dat je hem bijna niet meer vast kan houden. De temperatuur waarschuwing hebben we toen niet gezien en we schatten dat de iPhone toen al zo’n 80 graden is geweest.

Sinds de komst van navigatie software voor de iPhone is dit probleem opgelost. De kaarten worden niet meer in real time gedownload maar staan al in het interne geheugen van de iPhone.

HT1871_1